Mira la Festa Major!

8/06/2017


Arriba un dels moments més esperats de l’any, tant per a petits com per a grans. I és que la Festa Major és igual a tradició, a revetlla i a celebració, però sobretot a compartir i gaudir del temps a l’aire lliure. A més, gairebé sempre les relacionem amb l’estiu i amb les vacances escolars, un període ple de propostes per a totes les edats, per sortir al carrer i divertir-se.

Surt i relaxa la teva visió

Val la pena que tant els infants, com també els adults, aprofitem la Festa Major per desconnectar, de l’escola i de la feina, però també de les pantalles, de l’ordinador, de la tele, del mòbil... Acostumats a fixar la nostra mirada, és un moment per relaxar la nostra visió, gaudir de l’estiu, de la ciutat i de l’ambient de festa. Aprofita-ho i no te’n perdis cap detall!

Gaudeix i protegeix els teus ulls

El bon temps ens convida a participar de la festa, però cal fer-ho amb responsabilitat i seguretat. Per això cal tenir en compte les hores d’exposició al sol i, per tant, la necessitat de protegir-nos els ulls i la pell, especialment dels més petits. Per fer-ho, és important portar ulleres de sol homologades, pensar en dur gorra amb visera i beure líquids, elements que ajudaran a combatre la calor, a protegir-nos dels rajos UV i a gaudir d’una bona visió evitant la sequedat ocular.

Participar de la festa també és estimular la visió!

A la feina i a l’escola, davant l’ordinador, del full, del llibre... Habitualment treballem la visió central, mirem sense posar atenció a l'entorn i al què hi ha una mica més enllà. Participar de la Festa Major, recórrer els carrers plens i seguir els elements festius estimula la nostra visió perifèrica, atents a tots els estímuls perifèrics ens ajudarà a no perdre’ns res del què passa aquests dies. Obrir el camp visual ens ajudarà a estimular les nostres habilitats visuals i a millorar la nostra capacitat d’anticipació, aconseguint per exemple, en el cas dels més menuts, un entrenament per a una lectura més fluïda i una comprensió lectora millor.

[ Veure altres notícies ]