Gaudeix de la festa i protegeix els teus ulls

9/06/2017

En general, la Festa Major està relacionada amb l’estiu i l’època de vacances escolars, un període marcat pel temps d’oci i les activitats a l’aire lliure. És moment de gaudir del bon temps, de la companyia i de l’ambient de festa. I també és important fer-ho amb responsabilitat i seguretat, tenint en compte les hores d’exposició al sol.

A l’aire lliure, amb ulleres de sol

La Festa Major ens convida a sortir de casa, recórrer carrers i places i no perdre’ns cap detall. Sempre que siguem a l’aire lliure, i especialment a l’estiu, cal que ens protegim amb ulleres de sol, que siguin còmodes i que s’adaptin a la cara. És important que els infants en portin, ja que tenen els ulls més sensibles que els adults.

Les ulleres de sol, que protegeixin de veritat

És molt important fer servir ulleres de sol homologades, amb lents que protegeixin els nostres ulls dels rajos UV. Fer servir ulleres de fantasia, amb lents de mala qualitat, és fins i tot més perjudicial que no portar-ne, ja que ofereixen una falsa sensació de seguretat que augmenta la nostra confiança a l’hora d’exposar els nostres ulls a sol.

Amb gorra, molt millor

Juntament amb les ulleres i la crema solar, portar gorra amb visera ens protegirà de la calor i també evitarà els rajos solars directes sobre els ulls. Això pren rellevància en les hores de més exposició solar, moment del dia en què sovint hi ha actes de la Festa encarats als més joves.

No t’oblidis de beure!

La calor també actua sobre els nostres ulls, que se'n ressenten i se'ns poden posar vermells degut a l'exposició solar. Cal protegir-los i també hidratar-los, beure aigua i refrescar-nos. Cal que ho recordem als més petits i sobretot tenir-ho en compte si participem del seguici, ja que a la calor s’hi suma l’esforç físic i els vestits fets amb roba poc lleugera.

Tingues cura de la teva salut visual

És la millor forma de gaudir de la Festa, de l’escola o dels casals d’estiu, de l’esport i, en general, del dia a dia. Tenir una bona salut ocular és sinònim de seguretat i afavoreix l’aprenentatge i el desenvolupament dels infants. Revisa la seva visió un cop l’any!

[ Veure altres notícies ]