Salut visual pels infants sahrauís

10/07/2017Aquest estiu, Òptiques La Creu Blanca col·labora novament amb l’associació HAMMADA – Amics i Amigues del Poble Sharauí per oferir salut visual als infants i joves de 10 a 12 anys que acullen diverses famílies de casa nostra durant els mesos de juliol i agost. Entre d’altres, els nens i nenes sahrauís conviuran amb l’entorn i els infants de famílies de Constantí, Tarragona, Reus, Torredembarra, l’Espluga de Francolí i Montblanc, des d’on podran acudir a qualsevol de les òptiques La Creu Blanca per revisar la seva salut visual i fer-se un examen pediàtric complet i gratuït.


Sota el lema “Aquest estiu, acull somriures” , Vacances en Pau ofereix als infants una estada dedicada a gaudir d’una experiència positiva, deixant enrere les mancances que pateixen als campaments de refugiats d’Algèria i evitant les elevades temperatures que pateix la regió durant l’estiu, on s’arriba als 55 graus. El programa es duu a terme arreu de Catalunya gràcies a la tasca de les famílies acollidores i a l’organització de la Delegació del Front Polisari a Catalunya i prop d’una cinquantena d’associacions com HAMMADA. A més, l’experiència es complementa amb la col·laboració de diverses entitats i empreses que, com La Creu Blanca, contribueixen a diagnosticar i a tractar aspectes sanitaris que puguin presentar els infants, evitant i afrontant el desenvolupament de possibles malalties.

La campanya és el fruit del compromís de moltes famílies i, un any més, representa tot un símbol de solidaritat amb els nens i nenes sahrauís i les seves famílies.


Fotografia de Sergio López a “El valor de una mirada sahrauí”, del blog “Vivencias de un niño saharaui”.

[ Veure altres notícies ]