De vacances amb el cotxe!

28/07/2017

conduir amb vista

Els propers dies, l’estiu i les vacances marcaran un dels períodes amb més desplaçaments a les carreteres de tot l’any. Segons la DGT, es calcula que durant l’últim cap de setmana de juliol realitzaran 6,5 milions de desplaçaments de llarg recorregut, mentre que per tot l’agost se’n preveuen més de 43 milions. Malauradament, aquesta concentració de vehicles representa un dels períodes més crítics pel que fa a la seguretat a les carreteres, augmentant considerablement les xifres d’accidents de trànsit. Per això és important posar-se al volant amb les millors condicions i amb una bona visió!

Revisa la teva visió igual que el teu cotxe

visió i carretera

Abans de sortir a fer un viatge de llarg recorregut per carretera, revisa el vehicle i assegura’t el seu bon manteniment. Milloraràs la teva seguretat i també la dels altres. Igual que el cotxe, acudeix a un professional que avaluï l’estat de la teva visió, pugui assessorar-te i t’ajudi, si cal, a encarar la carretera amb més seguretat.

La visió, responsable del 59% dels accidents

visió i carretera

A la carretera, la visió i l’atenció són dos dels elements més importants i als que més exigim a l’hora d’afrontar un desplaçament en cotxe. Tot i així, hi ha més de sis milions de persones a les carreteres del nostre país amb una deficiència visual que repercuteix negativament sobre la seva visió, segons l’Associació Visión y Vida.

Durant el dia a la carretera, amb ulleres de sol!

conduir amb ulleres de sol

Els rajos ultravioletes, el risc d’enlluernament i la fatiga visual són un autèntic perill si es condueix sense ulleres de sol o aquestes no són les adequades. Adquireix les teves ulleres en un centre especialitzat, així t’asseguraràs unes lents de qualitat que et garanteixin la millor protecció. Els optometristes t’assessoraran perquè s’adaptin bé a les teves necessitats i a la teva graduació. Portar unes ulleres de recanvi sempre et donarà més seguretat!

Al volant, prevenció i responsabilitat

visió i carretera

Conduir posa a prova moltes de les nostres capacitats mentals i físiques. No t’oblidis de d’hidratar-te bevent líquids i de descansar cara dues hores de conducció. Surt del cotxe, passeja i “estira les cames”. La fatiga visual, el cansament i la somnolència poden ser causa d’un accident. També cal tenir en compte que l’excés de velocitat redueix el camp visual i potencia la fatiga, ja que exigeix més concentració.

[ Veure altres notícies ]