Vistaliments, aliments que cuiden la teva visió

22/08/2017

Vistaliments, aliments que cuiden la teva visióVistaliments, aliments que cuiden la teva visióVistaliments, aliments que cuiden la teva visióVistaliments, aliments que cuiden la teva visióVistaliments, aliments que cuiden la teva visió


Que un estil de vida saludable i una dieta variada i equilibrada beneficien els nostres ulls igual que a la resta del nostre cos no és res nou. Però hi ha aliments que afavoreixin i protegeixin específicament la nostra visió? Per gaudir d’un sistema visual saludable i prevenir malalties oculars com la degeneració macular associada a l’edat (DMAE), cataractes o glaucoma, podem potenciar o incorporar a la nostra dieta alguns aliments que ens aportaran nutrients i vitamines beneficioses per als nostres ulls:

 Aliments que afavoreixen la teva visió

Cítrics com la taronja o la mandarina, kiwi, pebrot vermell i bròquil.
Són aliments rics en vitamina C, un antioxidant present en moltes fruites i verdures que disminuirà el risc de patir DMAE, però també embòlies, atacs de cor o càncer de pulmó.

 Aliments que afavoreixen la teva visió

Peix d’aigua freda com el salmó, la sardina, la truita o el verat. Fruits secs, alvocat i oli d’oliva.
Són aliments rics en àcids grassos Omega-3, greixos insaturats i saludables que, entre d’altres, preveuen la sequedat ocular i la DMAE. També contribueixen a la salut cardiovascular, del cervell i de la pell.

 Aliments que afavoreixen la teva visió

Verdures de fulla verda com els espinacs, l’enciam, la col o el bròquil. També la rúcula, el tomàquet i el rovell de l’ou.
Aporten luteïna, un pigment de la retina que no produeix l’organisme i que ens aporten aquests aliments. Igual que la zeaxantina, la luteïna protegeix els nostres ulls de la llum blava i els rajos UV.

 Aliments que afavoreixen la teva visió

Hortalisses com el pebrot o els espàrrecs, fruites com el kiwi i el mango, i també el rovell de l’ou.
Aporten Zeaxantina, també un pigment encarregat d’absorvir la llum blava i els rajos UV, igual que la luteïna.

 Aliments que afavoreixen la teva visió

Moniato, pastanaga, carabassa, espinacs i tomàquet.
Els beta-carotens es troben en moltes fruites i verdures i són els que el nostre cos converteix en vitamina A, encarregada de prevenir la formació de cataractes, conjuntivitis i glaucoma.

 Aliments que afavoreixen la teva visió

Marisc, carns vermelles, gall d’indi, fruits secs, llegums i cereals integrals.
Són un aliments rics en zinc, un oligoelement essencial que preveu l’aparició de la DMAE, així com també ajuda a frenar el seu desenvolupament cap a una fase més avançada. El zinc també és beneficiós pel nostre sistema immunològic, per les etapes de creixement i també durant l’embaràs.

Vistaliments, aliments que cuiden la teva visióVistaliments, aliments que cuiden la teva visióAliments que cuiden la teva visióVistaliments, aliments que cuiden la teva visióVistaliments, aliments que cuiden la teva visió

[ Veure altres notícies ]