Dia mundial de la visió 2017

11/10/2017

El Dia Mundial de la visió, que aquest 2017 celebrem el dia 12 d’octubre, pretén conscienciar la població sobre la ceguesa, la discapacitat visual i la necessitat d’avançar en la rehabilitació de les persones que la pateixen.

Dia Mundial de la Visió

Pel dret a veure-hi, make vision count!
L’efemèride d’aquest any es presenta sota el lema “Fem que la visió compti” i forma part d’una iniciativa d’una iniciativa internacional anomenada “Visió 2020: pel dret a veure-hi” , una campanya de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i de l’Agència Internacional per a la Prevenció de la Ceguesa (IAPB en les seves sigles en anglès). El seu objectiu és sensibilitzar sobre la importància de la prevenció i el tractament de la pèrdua de visió, a fi de donar a totes les persones del món, principalment a aquelles que són cegues o tenen discapacitat visual, el dret a la visió.

Dia Mundial de la Visió

Al món hi ha 285 milions de persones cegues o amb baixa visió
Segons l’OMS, al món hi ha prop de 285 milions de persones que tenen una discapacitat visual severa, 39 milions de les quals són cegues i la resta tenen una disminució greu de la visió. El problema més important però, és la desigualtat que hi ha arreu del món a l’hora d’accedir a l’atenció visual, rebre un diagnòstic i posar-se en tractament per corregir un problema de visió.

Dia Mundial de la Visió

La majoria de casos en infants poden tractar-se fàcilment
Com ara la hipermetropia i la miopia. També es poden evitar o tractar la meitat de les discapacitats visuals infantils. De fet, les cataractes, juntament amb la retinopatia de la prematuritat (el desenvolupament anormal de vasos sanguinis en la retina dels nadons prematurs) i la carència de vitamina A, conformen les principals causes dels prop d’1,4 milions d’infants cecs que hi ha al món.

Dia Mundial de la Visió

Entre els adults, podrien evitar-se 120 milions de casos
S’estima que entre els adults les afectacions no tractades o mal corregides provoquen discapacitat visual en prop de 120 milions de persones a tot el món. La incidència més alta de discapacitat visual es produeix en persones de més de cinquanta anys i es preveu que augmentarà amb l'envelliment de la població. La principal causa de ceguesa en aquest segment d'edat són les cataractes, un trastorn que ha esdevingut curable.

[ Veure altres notícies ]