7 Consells per tenir cura de les teves lents de contacte

6/12/2017

A l’hora de portar lents de contacte, un dels aspectes més importants és aprendre com fer-ne una correcta manipulació i un manteniment adequat que eviti molèsties innecessàries.

tenir cura de les teves lents de contacte

Moltes vegades, les incidències que puguis tenir amb les teves lents de contacte vénen donades per la falta de cura a l’hora d’utilitzar-les. Per això és important fer un seguiment amb el teu optometrista, tenir en compte les seves indicacions i fer ús dels productes de neteja indicats per a les teves lents de contacte.

1. Rentar-se bé les mans
És el primer que cal fer abans de tocar les lents de contacte. Renta’t les mans amb un sabó que no contingui olis, locions o colònia. Frega-les a consciència i eixuga-te-les amb una tovallola neta que no pugui deixar-te partícules a les mans.

tenir cura de les teves lents de contacte

2. Portar un recanvi
Porta sempre un altre parell de lents de contacte i tingues a mà les ulleres, et seran molt útils en aquells moments en què no puguis portar lentilles.

3. Saber fins quan utilitzar-les
Llença les teves lents de contacte si han estat exposades a vapors que puguin ser nocius i si veus que els ulls se t’irriten o s’envermelleixen. No utilitzis lentilles que hagin caducat i canvia-les en el moment que t’indiqui el teu optometrista.

tenir cura de les teves lents de contacte

4. Col·locar-les adequadament
Després de netejar-te i assecar-te bé les mans, obre el paquet i examina les lents per assegurar-te que estan en perfectes condicions. Agafa-les, assegura’t que no estan al revés i col·loca-les amb cura sobre els ulls.

5. Retirar-les amb cura
Després de netejar-te i assecar-te bé les mans, parpalleja uns quants cops estira amb cura la parpella inferior i fes que la lent de contacte llisqui cap a baix.

tenir cura de les teves lents de contacte

6. Netejar-les a consciència
Fes-ho amb el líquid adequat per evitar que s’hi acumulin dipòsits de pols, maquillatge, llàgrimes… No es veuen i no es noten però estaríem exposant els nostres ulls a l’aparició d’infeccions. També és important netejar bé l’estoig de les lentilles, amb el mateix líquid.

7. Consulta al teu optometrista!
Per qualsevol problema que tinguis amb les teves lents de contacte, per un canvi que puguis fer en el seu ús i manipulació, com ara incrementar les hores d'ús, utilitzar líquids de manteniment diferents als prescrits, o qualsevol altre canvi, contacta amb el teu optometrista per verificar que no pugui existir cap contraindicació.

[ Veure altres notícies ]